Over Hijama en Cupping Almelo


Mensen zeggen vaak dat gezondheid het belangrijkste is wat je hebt. En het verliezen ervan samen gaat met het verliezen van vreugde en geluk. Echter, als het om het werken aan onze gezondheid gaat, zijn we soms wat laks of afwachtend. We denken vaak dat een ongemak wel overwaait en laten het soms te lang op zijn beloop. Zo heb ik jarenlang met migraine gekampt. Ik heb in al die jaren vele therapeuten gezien. Maar ook veel medicatie geslikt. Helaas heeft het allemaal niet geholpen. Samen met mijn behandelende arts zijn wij toen overeengekomen dat ik het maar bij pijnmedicatie moest houden. Helaas werd de medicatie steeds verder opgevoerd tot het niveau waardoor ik op een dag bijna niks meer kon doen. Dat kon ik onmogelijk accepteren.

Familie en vrienden hebben mij er een aantal keren op geattendeerd om Hijama te laten uitvoeren voor mijn migraine. Ik was terughoudend omdat ik niet wist wat het was en hoe het zou kunnen helpen. Op een gegeven moment dacht ik, ik heb niks te verliezen dus ik doe het gewoon. Dat was het beste besluit dat ik ooit genomen heb. Het is inmiddels een aantal jaren geleden en de migraine is al lang verdwenen. En natuurlijk ben ik ook van die medicijnen verlost en voel ik mij beter dan ooit. Ook mijn zoon had hoofdpijnen en is hiervan genezen. Onze huisarts was volledig verrast en heeft mij gevraagd hem hierover te informeren en uit te leggen hoe het werkte. Sindsdien ziet ook hij, ondanks dat het niet past in de westerse visie op de geneeskunst, Hijama en Cupping als bijzonder effectief alternatief voor medicijnen.

Aangezien de klachten na een aantal behandelingen helemaal verdwenen waren ben ik mij gaan verdiepen in deze therapie. Ik heb veel boeken gelezen, mensen geconsulteerd en advies ingewonnen. Dat heeft ertoe geleid dat ik de opleiding tot Hijama en Cupping therapeut heb gevolgd en inmiddels een aantal jaren een succesvolle praktijk aan huis heb. Ik heb vele verschillende mensen mogen behandelen en ik geniet nog elke dag van de reacties als mijn behandeling geleid heeft tot verbetering van de gezondheid of verlichting van pijn en ongemak.

Inmiddels ben ik mij meer dan bewust wat de waarde van onze gezondheid is, en dat het onderhouden van ons lichaam, ook als je geen directe klachten hebt, van het grootste belang is. Vooral ook omdat Hijama en Cupping ook preventief werkt ter versterking van ons immuunsysteem en het voorkomen van ziekte. 

Sfeerimpressie


Realisatie: Nederland-Site